Üdvözöljük a
Dandy Daisy Warrior
Honlapján!
Bichon Havanese és Löwchen fajták

Bichon Havanese


Rólunk  |  Havanese Áttekintése  |  Havanese Alternativ Nevek:  |  Havanese kutyák  |  A Bichon Család
 
Életünk a havanese és a löwchen fajta. Minden gondolatunkat és percünket kitölti. Imádjuk őket,
a ránk szentelt figyelmükért, kedvességükért, a sok - sok nyalogatásért, szeretetükért, barátságukért,
a mókázásért, hancúrozásért, vidámságért, a közös sétákért, és játékért, amit tőlük kapunk.
Teljes szívvel szeretnénk, hogy mások is részesüljenek ezekben az örömökben.
 

Rólunk


Üdvözöljük a Dandy Daisy Warrior honlapján!

Az én nevem Ági. A csodálatos férjemmel, Dezsővel 2000-ben kezdtünk el Havanese kutyákkal foglalkozni. Szandra volt az első kutyusunk. Szerelem volt első látásra! Gyönyörű havanese lány. Vele tanultuk meg, a kutyák felkészítését, bemutatását kiállításokon, az ápolást, és a tenyésztést. A havanese mellett löwchen fajtával is foglalkozunk. Tenyésztjük és bemutatjuk mind a két fajtát. A két bichon fajta, a havanese és a lowchen jól illenek egymáshoz. Nem hullatják a szőrüket. Hypoallergének, szagtalanok, és minden korosztály számára nagyszerű kis prémes társak. A Havanese és a Löwchen nagyon emberközpontú kutya.
Célunk, hogy a Havanese és Löwchen fajtát, boldog, egészséges kutyák képviseljék, akiket jellemez a standard leírásuk. A két fajtában gyönyörű szőrű, egészséges, és kiváló temperamentumú társakat neveljünk. Temperamentum és az egészség kiváló szőrminőséggel ötvözve, ez a legfontosabb tulajdonságok a számunkra. Minden nálunk született kutya regisztrálva van. Az FCI és a MEOE tagjai vagyunk. Ragaszkodunk a szigorú egészségügyi vizsgálati követelményekhez. Minden kutya része a családunknak és nem ketrecben, kennelben élő kutyák.
Tenyésztési programunk, hogy szorosan együtt működjünk a nemzetközi tenyésztőkkel, hogy a legkiválóbb Multi Champion vérvonalat képviseljük.
Fedeztetési szolgáltatás kanjainkkal elérhető, az egészségügyi tesztelt és elismert színvonalú szukák részére. Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk további információkért!

Kívánunk kellemes böngészés a Dandy Daisy Warrior honlapján.
Szívből köszönjük a látogatást!


Vissza

Havanese Áttekintése

A Havanese a Bichon család tagja. Õsei a Földközi tenger partvidékérõl tengerészek által kerültek Kubába, származási helyükre. Onnan néhány egyed átkerült az USA-ba. Ezek leszármazottjai ma is ott élnek. A Havanese egy kicsi, erõteljes, rövidlábú kutya. A szõre hosszú, dús, puha és hullámos. Színe nagyon változatos. Krém, sable, csokoládé, fekete, ezüst és fehér lehet. Születési színük majdnem minden esetben változik. Néhány árnyalattal világosabb, néha sötétebb lesz felnõtt korra. Farkát mindig a háta fölé emelve tartja. Mozgása élénk és rugalmas. A Havanese egy csodálatos kiskutya elképesztõ intelligenciával. Szeretetreméltó, kedves személyiség. Tud egy picit makacs is lenni. Hatalmas lélek kicsiny testben. Jól tanítható, nevelhetõ. Szeret sétálni, játszani. Rendkívül aktív és mozgékony. Folyamatos szeretetet, foglalkozást igényel. Szereti a gyerekeket. Szõrápolásra nagy gondot kell fordítani, ha hosszú szõrt szeretnénk. Egy jól eltalált rövid fazon is bûbájos külsõt kölcsönöz a kutyának.

Vissza

Havanese Alternativ Nevek
Havanese, Havanezer, Bichon Havanese,
Havaneser, Havansky Psik, Havanski Bison,
Havanais, Bichon Havanes, Bichon Havanais,
Havanez, Havana Silk Dog, Bichon Habanero,
Havanese Cuban Bichon, Havansky Bisonek,


Vissza

Havanese kutyák

Havanese származása: Kuba illetve a mediterrán térség.
Havanese mérete: Magassága: 21-29 cm.; Súlya: 4-6 kg.
Havanese szőrzete: Szőrét nem hullatja. Hosszú és hullámos. Színe lehet krém, csokoládészínű, tiszta fehér, sable, dohány, fekete, ezüst, vagy ezeknek a színeknek kombinációja. A Havanese nem okoz allergiát, vagyis hypoallergén. Az allergiában szenvedők tüneteit ritkán súlyosbíthatja.
Havanese karaktere: A Havanese nagyon értelmes. Élénk és játékos. Szerető és társaságkedvelő. Kíváncsiskodó.
Havanese temperamentuma: Havanese szereti a gyerekeket és más háziállatokkal békésen megfér. Jól szerepelnek majdnem minden társadalmi helyzetben.
Havanese gondozása: A szőre rendszeres ápolást igényel. Általában rövid fazonra nyírják kivéve a kiállítási kutyákat.
Havanese és a sport: Ez a fajta gyorsan tanul. Agility-n is kiválóan szerepelnek. Örömet okoz neki minden játékos feladat.
Havanese mozgásigénye: Mozgásigénye átlagos. A rövid napi egy vagy kétszeri sétára szüksége van. Szükség van egy udvarra hogy játsszon, ha a napi sétákra nem tudjuk elvinni.

Vissza

A Bichon Család
Dandy Daisy Warrior Bichon Havanese és Lowchen kutyákkal foglalkozik. A Bichon Havanese és a Löwchen a Bichon család tagjai, amely még tartalmazza a Bichon Frise-t Coton de Tulear-t, Bichon Bolognese-t, Máltai-t, Tvetnaya Bolonka-t, és a Franzuskaya Bolonka-t is. A Bichon család az ölebek csoportjába tartozik. Bichonok kicsi hosszú szőrű kutyák. A Bichonok méretben és típusban változóak, de mindegyiknek a farka, a hátuk fölé kukorodik. Bichonok szőrzete meglehetősen dús és selymes, amit azonban nem hullat. A Bichonoknak rövid orruk van, füleik lefelé lógnak, és nagy, sötét mandulavágású szemeik vannak.
Vissza

Oldaltérkép
Minden jog fenntartva! Készítette: T.D.